De här hittade jag igår samt lite fler idag. Är det någon som har ett recept på hur de bäst tillagas? Jag har provat några stekta. De hade en ganska udda smak. Hur blir de torkade?
Mvh Niklas
Här är ett bra Carluccio-recept på “blandsvampsallad” https://www.cooked.com/uk/Antonio-Carluccio/Quadrille-Publishing/The-Collection/Salads/Mixed-funghi-salad-recipe
Vårmusseronen smakar tillräckligt bra oxå ensam, varför jag rekommenderar den som ensamsvamp i denna rätt!
Tyvärr gick Antonio C och dog förra året, dock inte av svampförgiftning! Han är/var född samma år som hustrun och jag, men vi hoppas få leva ännu några svampår!
Vårmusseronen är visserligen en riktigt bra torksvamp, men blir lätt ganska seg. Färskstekt (i smör!) eller -stuvad, tycker jag den blir allra bäst, men bra oxå nedsmält och fryst.
En av våra allra bästa matsvampar tycker jag!
Tack för tipset. Det ska jag prova. Har nu både fryst in samt torkat en del av skörden.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.