Bilder 1-2 Rabarbersvamp.Ätlig men smaklös, blir vinfärgad vid tillagning.Ger en färg klick i en svampblandning.
Bild 3, Troligtvis gammal exemplar av blåviolett spindling.Oätlig.
Ser inte hattens övansida.Ta alltid en ung ex.med i bilden, så att man se skivornas och cortinas(spindelväv) färg.Det går nästan aldrig att artbestämma en gammal spindling.När dom blir gamla liknar alla arter varandra.Ingen spindling är ätlig.Några är giftiga och några är dödlig giftiga
ok, bäst att jag gör det då!
tack
hur _ska_ dom se ut för att ses som matvärdiga? har googlat lite och inser att de kan se väldigt olika ut
http://www.hlasek.com/foto/chroogomphus_rutilus_a7580.jpg
http://sienet.luontonetti.com/fi/sivut/chroogomphus_rutilus.htm
http://forum.funghiitaliani.it/uploads/post-1116-1107368139_thumb.jpg
vilket är bäst av dessa?ole ?dole? eller doff? :)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.