Någon riska är det men det ser tyvärr varken ut som blodriska (som har morotsfärgad saft) eller någon av de andra riskorna man äter.
Rispa skivorna lätt med kniv och eller bryt foten.
Kommer det ut en vitaktig saft som är det nog pepparriska. Kolla in den på Artportalen. Används till insaltning efter förvällning i 10 min i rikligt med vatten hur länge som helst. En bra svamp om man vill göra finsk svampsallad som passar bra till en avocado i.st.f. räk-västkuströra. Förr fanns en receptsamling på dett forum men jag hittar inte det just nu. Googla går ju.
Jag tycker då inte det ser ut som pepparriska…och det finns fler riskor med vit saft. Men läs själv och jämför.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.