Hej
Detta är mitt första försök på fjällig taggsvamp. Vill avgöra själv, hur angenäm dess smak är eller ej är, men är detta den?
Plockade i blandskog utanför Uppsala i rätt torra förhållanden. De växte två till fyra i klungor,ä och flera sådana klungor. Största kring 25 cm.
Doftar ganska mycket, närmast något som skulle liknas vid frisk parfymerad doft med svag ton av gummi.
Tacksam för svar.
Javisst! Mest njutbar i ungt stadium.
Den enda rätt jag lyckats laga och gilla med stekt fjällig är en slags pytt. Stek bacon eller för all del stekfläsk i bitar. Ta upp fläsket när det är nästan så knaprigt som du vill ha det och stek sakta tunna skivor av svampen i flottet, så den drar åt sig av det. I med tärnad kokt potatis och lök. När allt är lagom brynt blandar du i baconet/fläsket igen och kör en kort stund så allt blir varmet och går ihop sig. Kryddar gör du förstås också. Med rödbetor eller saltgurka och en rå äggula är det riktigt gott. Ta inte för mycket svamp bara. Inte mer svamp än fläsk, när man jämför färdigstekt volym.
Kapris är inte dumt till heller!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.