Tror jag har plockat, tillagat och ätit skönsopp. Den var jättefin och jag kopplade inte att det var skönsopp förrän jag ätit av den. Rätten jag lagade smakade bränt, bittert. Trodde därför att jag bränt den i stekningen. Lagade en ny gryta med samma svamp i utan stekning men den hade fortfarande samma beska smak. Då började jag bli misstänksam och forska lite mera.. Tycker efter det att den mer liknar den sällsynta sommarsoppen, som jag nu förstår är fridlyst. Den var inte röd på nåt sätt utan mer orange/gul.
Är jag ute å cyklar. Plockades i Sthlm, Västerort..
Det är rotsopp, som är bitter i smaken och oätlig:
http://svampguiden.com/art/visa/boletus_radicans
http://artfakta.artdatabanken.se/taxon/159
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.