Ingen egen erfarenhet, men förr åt man den som råkost, innan man kom fram till att man inte ska äta skogssvamp rå. Tror inte det är någon fara!
Förväll först på låg värme, låt vattnet koka in i svampen. När det nästan är helt tort så tillsätt en stor klick smör och en liten skvätt olja och höj till medelvärme, salta efter smak. Stek långsamt tills svampen är gyllenbrun på båda sidor. Ta av och servera. Blir otroligt gott!
Tycker mig kunna se en rosa ton i brottytan där foten suttit… Det skulle kunna vara rodnande fjällskivling som finns i tre arter varav en kan ge magproblem. Foten är väldigt viktig när man ska artbestämma fjällskivlingar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.