Blekinge. Hittad under ek. Ett 10-tal i olika storlek. Hatt inte klibbig. God dift. EB brännande smak. Jag tror det är någon av de fina/ goda kremlorna….brokkremla/ mandelkremla/ Grönkremla ???
Smakar den bra (skivorna), så är den god, så enkelt är det med kremlor. Det är INTE grönkremla, som inte ser ut “så” - den är oxå en av de få som kan ha tämligen “bitsk” smak som rå, men vara snäll och god efter tillagning.
Bilden passar faktiskt ganska bra till bl.a. rutkremla, så kolla den.
Men återigen, det viktigaste med kremlor är att de smakar milt och gott!
Med den tydligt kamfårade hattkanten och lerbruna hattfärgen bör detta vara någon art i stinkkremlegruppen. Några arter är milda i smaken men bör inte ätas eftersom de är oaptitliga. Kan vara någon av de mer spännande arterna kring ostkremla, Russula sororia eller R. amoenolens.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.