Avkokning:3 liter vatten+3 kaffe mått
grov salt (lilla skopan som man använder när man brygger kaffe).Man kokar upp vattnet.Sen man häller i de rensade och skivade svampar (inte för många naturligvis).När vatten börjar koka igen, låter man koka i 5 min.Därefter silar man bort vatten och låter svampen rinna av ett tag.Klart.Den skarpa smaken är borta.
Nu kan du använda svampen vid olika tllagning efter din smak.Efter lite tester kommer du att hitta vart de olika arter passar bäst.Personligen tycker jag att riskorna passar bäst i sallader.
Svampar som behöver avkokas är Skäggriska, Pepparriska, Skogsriska, Honungskivlig och jag avkokar också Fårticka tyckr att den blir godare.OBS!Giftiga svampar ÄR GIFTIGA också efter avkokning
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.