Ätbar?
Icke ätbar?
Men oavsett vacker att se på :)
Fjällig taggsvamp. Jag tror inte det är dubbelgångaren motaggsvamp, men jag är erkänt dålig på att skilja på dem.
Ätlig hur som, men väldigt speciell smak. En del lägger in den som sill. Jag torkar och mal (mixar) till pulver som jag tycker funkar ungefär som en buljongtärning, blir en mustigare smak. Doseras med försiktighet.
http://svampguiden.com/art/visa/sarcodon_imbricatus
Tack snälla för svar :).
Då får den torkas åh malas åh förhoppningsvis kommer den att finnas bland kryddorna :)
Hoppas du gillar det!
Det är nog motaggsvamp, den är inte speciellt djupt navlad i hattmitten som fjällig taggsvamp. Motaggsvampen ätlig och anses av en del som bättre än den fjälliga: http://svampguiden.com/art/visa/sarcodon_squamosus
Den va ljuvligt god :)
Hur lagade du till den?
Jag *tror* aldrig jag ätit motaggsvamp. Isåfall som svampmjöl blandad med vanlig fjällig.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.