Min mamma sa alltid att man skulle ta till vara och förvälla svampen så fort man plockat den, annars skulle den bli dålig.
Hur är det egentligen, (kantarellerna du köper i butiken kan ju ha legat i flera dagar ) På vilket sätt blir den dålig?
Kan det det på något sätt bildas farliga ämnen, eller så ?
Kantareller är hållbara och kan vid rätt förvaring klara sig en vecka efter plockning, jämfört med t.ex. soppar som ofta ruttnar redan efter en dag.
Man bör som regel ta tillvara svampen så fort man kan eftersom det snart bildas bakterier som kan orsaka en regelrätt matförgiftning (precis som gammal köttfärs kan göra).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.