Björksopp?
Tegelsopp/Tegelröd björksopp. God, men inte mycket mer…
Ja! -den tegelröda, även kallad tegelsopp. Tillaga den väl dvs länge, annars är den mycket hårdsmält.
Okej tack! Men den här då? Nu va jag dum som skar i den, men är det samma? Stod ca 30m ifrån dom andra.
Det ser ut som en “vanlig” björksopp och det verkar troligt om den förblir vit i köttet, alltså inte mörknar där du har skurit. Men jag blir något förbryllad av den rosa tonensom man kan ana på foten. Oavsett är det helt säkert en av strävsopparna och de är alla ätliga.
Skulle kanske möjligen kunna vara fläcksopp,,, Bra om du anger marktyp och trädslag i närheten av fynden.
Mossmark med gamla stubbar, björk och gran.
Det stämmer ju bra, men passar också bra för kärrsopp. Men jag tror faktiskt det är fläcksopp! Hittar du fler så kolla noga! Fläcksoppen är många ggr “förbisedd”! Googla på båda arterna och kolla!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.