kolla om den rodnar i brottytor och ev. maskhål.
i så fall är den betydligt ofarligare att få i sig även om man inte rekommenderar att äta den rå.
Som stekt är rodnande flugsvamp ätlig.
Men förväxlingsrisken med brun eller lömsk måste man klara ut till 100% innan man vågar prova!
Vid närmare betraktande av din bild ser man ju att foten inte är vit, bara ringen!
Är det verkligen flugsvamp då?
Vore kul om fler “asterixer” la sig i debatten, om den nu inte rodnar så är jag faktiskt mycket tveksam till att det skulle vara flugsvamp.
Vilken då, brun eller lömsk?
Håller med Franco, det är spärrfjällskivling (Lepiota aspera) eller närstående art:
http://www.swefungi.se/PAGES_IO/Lepiota_aspera.html
http://www.grzyby.pl/gatunki/Lepiota_aspera.htm
Inget att äta. Den är inte vanlig men har dykt upp i flera trädgårdar här i Stockholmstrakten i år.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.