Ja någon av alla kremlor är det. När man vill hundra procent vet att det är en kremla kan man smaka sig till om den är ätlig. Men det gäller endast kremlor!!
Tugga lite av den råa svampen, det sägs att skivorna har tydligast smak, spotta sedan ut svampen. Om det bränns på tungan är den inte ätlig, men om det smakar bra är den det. Jag tycker mig ana att ditt ex har en rodnad på foten. Det skulle kunna vara sillkremla. Den har en svag doft (och smak) av skaldjur. (Känns bäst om den fått ligga rumsvarmt en stund.) Det är en fin matsvamp.
Instämmer helt i de fem första meningarna i föregående svar!
En möjlighet är mandelkremla om den har mild smak och växer i barrskog. Kan också ha aningen rött på foten.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.