Hittades i barrskog, slängd.
Typisk fårticka, med lila inslag på hatten och gult i köttet där det blivit lite skadat, syns väl på bild två, utmed hattkanten. Många tycker det är god matsvamp men själv har jag, trots många tappra försök, aldrig lyckats tycka riktigt detsamma…
Prova den inlagd - som sill. Det finns massor av skojiga recept! Googla på “fårticka, inlagd sill” eller nåt sånt! (Minns inte godaste receptet - men det kommer kanske fram.)
Okej, tack för tipset, det ska jag testa. Har bara provat det med taggsvamp (blek, fjällig och mo-) Det blev riktigt gott, även med de två sistnämnda som ju inte är några höjdare i övrigt. Konsistensen blir väldigt bra och även smaken.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.