Svårt att säga vad det är utan bilder, men generellt är det ofarligt att äta kantarellerna så länge de är fasta och friska i köttet, dvs köttet ska inte lukta illa eller vara mjukt.
Många kantareller och andra svampar är nu angripna av mögelsvampar. Var själv ute förra veckan för att kolla läget inför utställningssäsongen. Mängder (jättestora!) av kantareller var i prickigt/mögligt/torrkantat skick - efter torka med följande regn! Och så fanns det fina nykomlingar! Även en del korktaggsvampar var svampplågade. Tork- och mögelskadade kantareller är alls ingen läckerhet!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.