Måtten m.m. säger snöbolls- men kolla om den gulnar vid “gnidning”!
Kan tyvärr inte rekommendera det, men googla och läs om snöbolls- respektive
karbol-eller giftchampinjon.
Tack för diskussionen. Jag läste på lite - tyckte det kunde stämma även med giftchampinjon, men den luktade inte illa. När jag delade den var det en massa små maskhål, så jag slängde det mesta. Stekte ett par bitar - de smakade inte illa, men var inte särskilt goda heller.
Definitivt en champinjon, troligen knölchampinjon eller närstående ätlig art i släktet: http://svampguiden.com/art/visa/agaricus_sylvicola
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.