Hej dessa hittade vi i bokskog i norra Skåne idag. Nätet är vitt men mörknande efter plockning. Rören är täta och vita på yngre och gula på äldre. Foten är inte knubbig. Hatten är mycket ljus och känns inte särskilt luddig men vädret är mycket varmt om än hög luftfuktighet.
Köttet är vitt.
Inga rosa toner varken på för eller kött. Jag smakade och smaken var god. Dock,
kommer den dåliga smaken på en gallsopp fram först vid tillagning?
Jag fick inte upp alla bilderna när jag laddade upp från mobilen…de kommer här
Nej den är besk bara du biter i den! Detta är finluden stensopp.
Jättebesk! Du får spotta och fräsa länge efterråt. Går inte att missa.
Ok ja jag har lyckats förstöra en hel korg när jag råkade steka en gallsopp med resten. Då vet jag att det inte bara uppkommer vid tillagning. TACK
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.