Är heeeelt novis i svamskogen, men har kollat i hemlånade svampböcker från bibblan och kollat youtubevideor innan jag begav mig ut i skogen idag…
Denna svamp “blöder” orange vätska och växte ganska nära unga tallar (tror jag att det var)
Lättaste sättet att skilja dem åt - förutom trädslaget de växer med, är att den betydligt större tallblodriskan har droppfläckig fot - och den har du rensat bort!
Det finns alltså två sorters blodriskor. Granblodriska och tallblodriska. Den senare anses godare och kallas också läcker riska. Du kan läsa om skillnaderna i beskrivningarna här på sajten och i dina låneböcker. Men båda är ätliga och i min mun goda, så smaska på du!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.