0 662 visningar

1 svar

Trattisarna blev svarta?

EmmaL

1 nov 2019 kl. 21:05

Hej!
Plockade trattkantareller och gulröd trumpet i morse. De var frusna och har efter det tinat i rumstemp. De såg då helt normala ut. Lite brunare än vanligt men tänker att färgen varierar med tid på hösten? Sedan förvällde jag svamparna i torr panna och då blev de helt svarta. Känner inte igen att de brukar se ut så. Varför blev de så? Kan de fortfarande ätas?

1

Michael Krikorev

2 nov 2019 kl. 18:32

Processen bakom svartnande trattkantareller vid torkning eller tillagning är inte helt klarlagd. Ibland kan det bero på att föruttnelseprocessen har börjat och gått lite för långt, och ibland beror det på att svamparna har torkats i för hög temperatur m.m.. Hursomhelst bör du baserat på försiktighetsprincipen undvika att äta trattkantareller som blivit helt svarta.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone