29 jul 2020 kl. 21:58
Kanske en konstig fråga som jag har men blev lite fundersam och nyfiken i alla fall.
Det känns inte speciellt lockande om man inte är en “Cortin” men jag hittade ett recept på nätet.
Vet inte om jag ska tro på det och våga prova.
Jag är extremt försiktig med att äta svamp som jag inte är “flera hundra procent” säker på.
Den anses oätlig men hittar inget om att den är giftig.
Stekt länge med smör, grädde och parmesanost.
https://taffel.se/blog/att-ata-stinkkremla
Några synpunkter och funderingar omkring denna svamp?
Intressant! Själv skulle jag nog ha svårt att äta stinkkremlan; doften och smaken sätter stopp!
Ja intressant. Men nä, tycker inte heller det låter så lockande, fast det finns ju ett och annat man äter som faktiskt inte har så inbjudande lukt.: mandelriska (tycker den luktar fotsvett), viss fisk mm…
Ja jag tvekar också.
Kommer nog inte att prova.
Men att någon ens har kommit på tanken att tillaga dem!
Mandelriska tycker jag har en ok doft, ej så obehaglig.
Men, när det gäller smak så är nog Läckerriska/tallblodriska med det äckligaste jag har smakat i svampväg.
(Kanske gjorde något fel i tillagningen?)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.