Jag sköljer väldigt ofta svamp, tar man hand om den direkt tål den det. Jag ser ingen anledning att lägga massor av tid på att borsta och borsta…
Ibland sägs det att smak försvinner om man sköljer. Jag tror inte det stämmer, har lärt mig att smakämnena i svampen är fettlösliga.
Jag “försöker” välja den metod som är lämplig för resp. svamp och är mycket försiktig med att använda vatten, som behövs bara för riktigt smutsig svamp. De allra värsta får nån annan plocka! Utom när det gäller riktiga delikatesser förståss!
Hade lite bråttom med förra svaret, men nu kan/vill jag tillägga att vi torkar så mycket som möjligt av den svamp som ska långtidsförvaras - ytterligare ett skäl att jobba torrt.
Det där med att smaken sköljs bort är nog bara en myt. Möjligtvis skulle det kunna ha viss påverkan om man blötlägger nedskuren svamp, man jag tror faktiskt inte det händer ens då. Så länge svampen är hel kan man nog skölja lugnt ivf.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.