Uppsala på mossig trädgård. Lärksopp? Ätbar? Isf hur förbereda?
Tycker den är underskattad/-värderad som matsvamp; stekt är den riktigt god. Men det är ju en smaksak!
Antar att hatthuden ska bort iom att de är så sinnessjukt slemmiga? Nåt mer man bör tänka på vid förberedelse?
Tror inte det, men det skadar iaf aldrig att tänka… Råa bitar i stekpanna, smält ner, “smöra”, salta, stek och ät! Hoppas du blir nöjd!
Definitivt underskattad! Med ganska ordentligt med smör och salt så var det ju prima! Så glad jag blir, kul! Tack!
Kul du är nöjd! Och det finns faktiskt en hel del lärk i trakten!
I found a few of this mushroom at pine forest but I wasn’t sure about its edibility, so I ended up throwing it. Great to know it’s actually edible.
It¨s a larch bolete and doesn’t grow with pine.
Sorry, I thought the last picture was yours…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.