Hej Tess,
jag förstår att du syftar på din tidigare champinjonfråga.
Flugsvampar har alltid vita skivor. Champinjoners skivor mörknar med åldern, på dina bilder är de gråaktiga. Dessutom är din svamp “champinjonformad” (och -färgad). :)
Med detta sagt, ät aldrig någon svamp om du inte själv är övertygad om att den är ofarlig. Jag plockade en gång ett par champinjoner i knoppstadiet (ska man aldrig göra!). De doftade som snöbollschampinjoner men växte i skogen. När jag plockade dem var jag helt säker på att de var champinjoner. När jag stekte dem började jag undra om jag hade tagit fel, men jag övertygade mig själv att de var ju champinjoner när jag plockade dem så då måste de fortfarande vara det. Så jag tillagade dem och åt dem, men jag sov inte gott den natten. Så underskatta inte flugsvampnojan. Snöbollschampinjoner är väldigt goda, men kanske inte så goda att det är värt att ligga och våndas en natt.
Njae, rodnande flugsvamp kan ha skivor som är allt mellan vita och mlm rödaktiga, men den är å andra sidan inte farlig utan snarare ätlig…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.