Janne i Täby
8 nov 2020 kl. 07:33
En del musseroner - fyller svampkorgen bra - men hur smakar de med eller utan förvällning? .Ätliga?
Just nu - 8 november - kryllar det av ringar med höstmusseroner på ängarna i Täby. Har själv goda erfarenheter av denna svamp.
Det beror på hur känslig du är för vissa ämnen i svampar(ter)na. Själv äter jag sedan väldigt många år båda - och en massa andra – utan specialbehandling och utan att må illa. (Mår bra av god svamp!) Det är dock rekommendabelt, åtminstone vid/före första provätningarna, att göra en lätt avkokning av bl.a. dessa arter - och att hälla av vattnet. Även om du själv tål svampen, så är det ”dumt” att bjuda andra, helt oskyldiga, på ”obehandlad”, avkokningsrekommenderad svamp!
Det kan vara dumt att första gången vräka i sig alltför mycket av en “ny art” - skulle jag också haft med…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.