För mig otillräckliga bilder, men en inte alltför vild gissning är någon Gymnopilus-art, kanske/möjligen G. penetrans, fläckig bitterskivling.
En bitterskivling borde ha en bitter smak…
Du beskriver smaken som mild, det rimmar väl inte helt bra.
Smaken är liksom baken - och/men “många” svampboksförfattare skriver helt enkelt av vad någon etablerad sagt! Ett undantag var Bengt Cortin som hade mycket egna uppfattningar om mycket. Och vissa äter egentligen inte svamp men “tycker” iaf!
Rekommenderar provsmakning utan snus! Även om smaken år liksom baken, så är den viktig!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.