snabb fråga: sen när är besk vaxskivling giftig?
och i så fall vilket gift
jag är intreserad i att veta
den är väl i alla fall inte så starkt giftig
jag hade tidigare hört att den var ätlig efter tillagning då beskan är borta.
jag vill gärna ha ett svar
Jag har testat att koka av besk vaxskivling, stekt den och smakat lite, eftersom jag också läst någonstans att den gick att äta efter avkokning.
Kanske var det oförståndigt, för jag har som princip att inte smaka misstänkt giftig svamp.
Men, vad jag vill komma till, den var verkligen inte god! Beskan försvann inte alls och i övrigt var smaken inte det minsta tilltalande, tyckte mer att den smakade illa.
ja då har jag ett svar på den frågan. kunde ha svurit mig att efter avkokning den kunde ätas…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.