Jag förvällde kantareller i går kväll, lade små portioner i fryspåsar och hade dom i rumstemperatur för att svalna. Glömde sen att lägga in påsarna kallt. Påsarna låg i rumstemperatur från kl 21.00 till 04.30, kan jag tillaga svampen och äta den? Eller blir svampen dålig av att ligga så många timmar i rumstemperatur?
Det ska inte vara någon fara att äta den, det skulle jag ha gjort.
De flesta bakterier dör vid upphettning till 60°C så det borde inte finnas några bakterier i den förvällda svampen. Att det skulle ha skett någon nämnvärd bakterietillväxt under den aktuella tiden är osannolikt. Ett tips till nästa gång är att lägga kylklampar på en plåt och en kökshandduk på dem. Sedan gör du så platta påsa som möjligt och lägger dem på handduken så kyls de ned snabbt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.