Hittade dessa svampar i Blekinge , kantarellerna(hoppas jag) är plockade under mossa och löv i stenig skog med björk och gran växte i grupp.
De andra är jag osäker på lite mer löv och gräs i terrängen jag plockade de i.tror de är någon form av sopp men är väldigt osäker. Någon som vet?
Tillhör första inlägget
Tillhör första inlägget
Din första bild visar en av strävsopparna, förmodligen tegelröd och den sista visar kantareller. Blandsvampen på den andra bilden borde du delat upp i olika trådar/frågor!
Läs om strävsopparna här: - och på andra ställen!
http://svampguiden.com/art/visa/leccinum_versipelle
Strävsopparna är ätliga och tämligen goda efter “avkokning”!
På mittenbilden ser då inte jag någon blandsvamp utan enbart karljohan. Vad Jan menar med ”avkokning” av strävsoppar vet jag inte. Man kan tillaga dem som annan svamp, men eftersom de är ovanligt hårdsmälta ska de tillagas både länge och väl. Kanske att Jan både kokar och steker dem av den anledningen, för att förlänga tillagningstiden??
De har då inte nått mig, så det gör inget om du förklarar…
Det finns mycket att läsa om strävsoppar, deras egenskaper och hur de bör tillagas, bl a här: http://svampguiden.com/art/visa/leccinum_versipelle
Okej, tack Jan! Då är det som jag tänkte mig, för att förlänga tillagningstiden.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.