Hej Carina. Recepten på inläggning av svamp som jag gjort hittade jag i boken Nya Svampboken av Pelle Holmberg, Hans Marklund.
Vitlöksmarinering.
5dl riskor
Till marinad.
1dl vatten
1dl olja
3/4dl vinäger
2 tsk salt
3 vitlöksklyftor
2 msk örtkryddor
Koka upp marinaden, lägg i riskorna. Fyll på glasburk.
Lägg först riskorna i kallt vatten, koka upp och låt koka i 5 min, häll bort vattnet och skölj i kallt vatten.
200 gr svamp
liten gul lök i skivor
1/2 röd paprika i skivor
Lag
1dl ättikssprit
1dl vatten
2dl socker
2 lagerblad
3 kryddnejlikor
1 bit kanel
2 tsk gul senapkorn
Sjud lagen i 5 min, lägg i svampen sjud i 5-10 min. Lägg i glasburk.
Lycka Till.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.