Jag har lärt mig att det - förutom djävulssopp - inte finns någon giftig sopp, däremot ser man i Svampguiden att flera betecknas som oätliga. Så vad karaktäriserar en oätlig svamp? Dvs om man skulle råka äta en oätlig, vad händer? Frågar för att kunna lugna gäster som är skeptiska till att äta andra svampar än kantareller
En oätlig svamp är antingen hård eller seg eller så smakar den illa och är allmänt oaptitlig. Jag tror inte man kan råka äta oätlig svamp mer än en obetydlig mängd. Svampar som är skadliga bör betecknas som giftiga. För övrigt finns det fyra giftiga arter av soppar.
Begreppen oätlig och ”ej matsvamp” kan också innebära, förutom det Joachim nämnt, att man vet för lite om svampen, att den kan vara misstänkt giftig.
Pär Hj roligt
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.