...artbestämma soppar. Jag tror att den ena är en tegelsopp men vad har jag mer hittat? Är det Karl-Johan? Och vad är den knubbiga?
Tack Jan! Vad kul att jag hade relativt rätt! Ser fram emot att testa tegelsoppen - hittade massvis men plockade bara med mig ett par hem eftersom jag var osäker. Tänker dock att det finns få förväxlingssvampar och ingen giftig? Hur ska man bäst tillaga tegelsoppen?
När det gäller den knubbiga kan du även kolla på finluden stensopp.
Lite sent nu kanske men på wikipedia säger de så här om tillagning av strävsoppar: Samtliga arter anses ätliga, men de bör upphettas tillräckligt: otillräckligt tillagade kan de ge upphov till förgiftningar[7][8] (magont, kräkningar, illamående, diarré).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.