Växte i riset under en tall. Omgivande skog tall o gran. Plockad på gotland.
Ingen tydlig, utmärkande doft mer än ‘svamp’.
Blir tydligt rödaktig vid snitt men inte vid brytning.
Bruna champinjoner som rodnar är svåra att artbestämma. Det är troligen skogs– eller blodchampinjon, men det finns fler snarlika arter att välja på.
Ok, tack! Finns det någon av dessa möjliga arter som inte är ätbara? Eller är generellt sett bruna champinjoner som rodnar ätbara?
Det finns en bra liten introduktion till champinjoner som grupp här på svampguiden: http://svampguiden.com/champinjoner/
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.