Plockade tallkalle idag på ett område utanför Umeå med gamla tallar och sandig mark. Rensade och kokade av svampen och upptäckte att det rödbruna hattskinnet blivit grönaktigt i grytan. Vad beror detta på och varför? Är det giftigt, farligt att äta. Vill gärna få en förklaring på detta fenomen.
Du kan förresten testa att maila frågan till Livsmedelsverket, myndigheterna brukar svara på allmänhetens frågor. Även om de kanske inte “vet” varför svampen blir grön har de nog en mer kvalificerad gissning än jag.
Följ gärna upp med svaret här i tråden i så fall, det vore spännande att höra.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.