Förvånades över en märklig ”hög” vid foten av vår gamla ek. Fotade och gick in och googlade. Kom fram till att det måste vara en korallticka. Den är, står det, rödlistad men är både ätlig och nyttig. Undrar lite hur jag ska tänka. Och om jag kan använda den. Hur gör jag det bäst?
Jag svarar detsamma som i ett annat inlägg ang samma svamp, att om man tycker att det är kul att provsmaka den kan man ju ta en bit lite försiktigt på något bra ställe och tillaga den och låta resten stå kvar. Jag har tyvärr varken hittat eller smakat den så har inga tips om tillagning.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.