Ser spännande ut. Med den ribbade foten bör det vara en murkla i släktet Helvella, således ingen stenmurkla som tillhör ett helt annat släkte.
Har sett höstliga stenmurklor under fältarbete, eller under älg- och annan jakt, i de mest skilda landsdelar,och då noterat att stenmurklorna ofta har lite mer utpräglade ”anletsdrag” på fötterna – mer markerade rynkor. Dock kan också normala, ”vårliga” stenmurklor uppvisa kraftiga rynkor – det är bara att kolla bl.a. de bilder på stenmurkla som man får fram genom att googla på t.ex. ”stenmurkla pic”. Så jag tycker frågeställaren vid tillfälle gott kan kolla ytterligare omkring fyndplatsen. Höstliga stenmurklor omnämns t.ex. av Svengunnar Ryman i ”Svampar”, tredje reviderade upplagan p 611, och jag anser det märkligt, att inte också andra nämner ”fenomenet”.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.