Brukar plocka nån sorts champinjon på ett ställe årligen. Idag var det några där men en ser mycket vitare ut på skivorna? Alla växte tillsammans så jag tror att det är en champinjon men tog för säkerhets skull inte med den i maten.
Jag tror att det är en champinjonfjällskivling. Ingen matsvamp. Bra att du är så noga och uppmärksam!
Det ser ut som ängschampinjon eller närstående art i samma släkte. Den med vita skivor är nog samma art, men ser ut att ha ofullständigt bildade skivor och är troligen en steril fruktkropp, dvs den kan inte bilda de sporer som med tiden mörkfärgar skivorna som hos de övriga. En infektion, mutation eller genetisk avvikelse är möjliga orsaker.
Oj Michael, så intressant att det kan bli så, det har jag aldrig hört! Förekommer det bland alla svampar och är det vanligt?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.