Hej!
På min oklippta gräsmatta har det nu vuxit upp ganska många svampar som jag försöker artbestämma efter bästa förmåga. Jag tror att detta är ängschampinjon men är inte helt säker.
Skrapar jag i köttet får jag inte någon märkbar gul färg.
Lukt: svagare än köpeschampinjon men med samma karaktär i hattens kött, lite starkare i stammen
Underlag: gräs
Träd i omgivningen: äpple och klibbal. Björk ett stenkast bort.
Plats: Östergötland, utanför Linköping
Man ska inte rycka upp svampar så att man bara får med halva utan lirka upp dem så att allt kommer med. Giftchampinjoner avslöjas genom att man skrapar på fotbasen. Alternativt tar man dem på lukten. Om du inte känner någon lukt kan du köra en stund i mikron på låg effekt, så avslöjas det.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.