Plockade dessa svampar idag i Skåne, såg ut som snöbolls men blev gula i stekpannan och luktar som ett gammalt apoteksskåp jag har. Vad tror ni? Ingen var kommun vid fotbollen. Bilderna inte jättebra pga jag inte trodde att de var nåt annat än snöbolls:
Bra att ni slängt dem!
Det är att rekommendera artbestämning INNAN de hamnar i stekpannan…!
Varken färg eller lukt framträdde förrän de var i stekpannan, förmodligen pga torr väderlek? Har förut hittat champinjoner som blev tydligt mörkgula när jag skrapade den m kniven, men dessa såg helt normala ut. Lukten vid uppvärmning var dock avskräckande, tror inte nån skulle råka äta dem av misstag.
Ja, ser ut som giftchampinjoner.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.