Nja, jag känner mig inte säker på den trots att jag försökt lära mig. Har ätit den med god behållning efter hjälp med artbestämning. Sedan trodde jag mig hitta den själv ett senare tillfälle på annan plats, det var många år sedan och jag var inte lika noga då som nu med att vara 100% säker. När svampen sedan låg i stekpannan luktade den annorlunda än den förra, så jag slängde den…
Jag känner mig därför lite tveksam.
Men å andra sidan gäller det ju med all svamp att vara noggrann och, framför allt, ha tillräckligt med baskunskaper att man KAN artbestämma på ett säkert sätt.
Och jag äter rodnande flugsvamp, den är jag uppvuxen med. Så jag inser att mitt resonemang är lite ologiskt:-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.