1. Rensar och kokar av svampen
2. Sköljer i kallvatten i durkslag
3. Varvar lager med svamp och grovt havssalt i en glasburk.
4. Trycker ner en plastpåse i burken som jag fyller med kallt vatten för att pressa svampen till botten och slippa vakum.
5. Förvarar svalt.
säga att detta gäller de så kallade finska riskorna. Kremlor kan man konservera på andra sätt som att t.ex göra en svag saltlag (ca 1-2msk/liter, ) låta svalna, hälla över svampen ända till det inte får plats mer i burken, sätta burken i en gryta vatten och låta sjuda minst en timme så locket sedan bucklar inåt då den svalnat. Håller i många år..
Lycka till!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.