0 608 visningar

3 svar

Vad tror du att detta är?

Hanns

20 nov 2022 kl. 19:27

Jag läste att taggsvamparna som växer på träd är giftiga.  är detta en av dem?  Hittade det inte i boken.  Någon som vet namnet?

0

Jan A Uppsala

22 nov 2022 kl. 12:09

Ser inga taggar, bara olikformade porer, varför det bör vara någon vedväxande ticka, omöjlig (for mig) att artbestämma m h a bilderna.  Vore intressant att få veta var du läst att trädväxande taggsvampar är giftiga - och var i landet och på vilket träd din svamp växte.

0

Hanns

25 nov 2022 kl. 22:54

Säkert!  Det här är ingen tagg.  Jag trodde att det var en Radulodonsvamp, men den verkar vara annorlunda och verkar inte förekomma i Europa.
Tack för ditt svar!

0

Joachim Krumlinde

26 nov 2022 kl. 12:50

Det finns Radulon i Europa, t o m i Sverige, men detta är inte en av dem. Du skriver inte var i landet den är hittad eller vad slags ved den växer på. Min bästa gissning är att det är en Antrodia, men för att komma till art måste den nog mikroskoperas, i varje fall behövs bättre bilder. Det är också bra att veta om det är en vitrötare eller brunrötare.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?