Granblodriskorna förefaller ibland bestå mestadels av larver snarare än svamp. Plockade i går nästan två liter riskor, men fick kassera det mesta då de visade sig vara invarderade av larver när de rensades och skars i mindre bitar. Slutresultatet blev två till tre deciliter riska i stekpannan.
Är det jag som är för “maskrädd”? Hur gör ni med riskor med larver?
Mvh
Montahue
Tyvärr är blodriskor ofta larvangripna så här tidigt på säsongen då värmen gör att larverna har hög aktivitet. Blodriskor plockas helst på senhösten, då färre är angripna och aktiviteten långsammare pga. kallare temperaturer.
Tack för svar Michael. Kommer blodriskorna i flera omgångar under hösten? De som kommit upp i närområdet är nu redan fullt utvecklade eller “övermogna”.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.