Hej jag har hängt här sedan 2006 , är det möjligen någon som har kvar receptet som en av dom svampkunniga la upp på mandelriske paté. Det lades inte upp i receptsamlingen utan i en tråd. Glad för all hjälp jag kan få då jag igår fick en ansenlig mängd av denna svamp.
Det receptet du tänker på kanske var Klas Jaederfeldts? Hans sida är inte längre vid liv, men det finns en kopia på internet archive: https://web.archive.org/web/20081121044956/http://www.jaederfeldt.com/~klas.jaederfeldt/FOV1-00019F0F/
Klistrar in receptet här också för ev. framtida intressenter:
—-
MANDELRISKA-PASTEJ.
Ca. 7 dl. rensad och grovskuren mandelriska
2 dl vispgrädde
en knippa dill
1 dm normaltjock purjolök
2 –3 kryddmått Worcestersås
En vegetabilisk buljongtärning, att röra ner i grädden
Arrowrot eller matlagningsmjöl
Citronpeppar
2 –3 matskedar sherry
(och om du har fruset kräftspad sedan sista kräftskivan, tillsätt även en dl spad).
Gör så här:
Häll dill, purjolök mandelriskan i en matberedare, och ha sönder allt till småbitar (nästan smet).Häll grädden och buljongtärningen i en tjockbottnad kastrull, svag värme, rör i svamp, dill, purjulökblandningen (samt ev.kräftspad).
Låt det koka under lock i 40 –45 minuter, rör i citronpepparen, smaka av och lite mer buljongtärning om det behövs, tillsätt matlagningsmjöl eller arrowrot. Rör om då och då, strax innan du tar av kastrullen tillsätt sherryn.
Häll i formar som ställs i kylskåp eller frys.
Pastejen klarar sig i ca 5 månader i frysen.
Pastejen är god att ha i krustader eller som smörgåspålägg
klas
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.