När man bor ensam blir det en jäkla massa små portioner av allt möjligt i frysen. Jag har börjat använda såna där islådor i silikon för jätteisbitar för en hel del saker. I de Rusta säljer (som är den mest prisvärda jag hittat) ryms en dryg dl i varje fack. Perfekt storlek för sånt som t.ex. äppelmos, för mig ivf. Slipper kladdet med att försöka kotta av tillräckligt mycket från en fryst klump eller ha för mycket upptinat som står och möglar.
Tricket är att man fryser vad det nu är i islådan. Sen pillar man ut tärningarna och förpassar dem till en fryspåse. Om man lägger dem fint med lite luft emellan bitarna (platt paket, ett lager) och låter dem ligga så tills de fryst till ordenligt igen är risken liten att de fryser ihop. Och gör de ändå det är det lätt att bryta isär dem. Fryser även buljong såhär, men då i vanlig storlek på islåda. Jag brukar kunna skaka ihop tärningarna i en påse sen utan att de fryser ihop - så länge man inte lägger nåt varmt intill dem ivf. ;-)
Insåg precis att jätteisbitarna är rätt lagom storlek för att frysa “svamp i spad” också, så ville bara tipsa.
Det är såna här jag menar: https://www.rusta.com/se/sv/iskuber-p809515480101.aspx .
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.