Hittade dessa i mitt närområde här på Sörmlandskusten, växte på ett lite större gräsområde. Tog sportryck som var mörka, doftade rätt milt, en av dem hade en lite fränare doft när jag skar i den. Jag la en bit i kokande vatten då tydligen ska karbolchampinjon lukta mer när den kokas men istället så försvann den lilla fränheten som fanns och istället luktade den som det gör när man öppnar ett paket med inlagda champinjoner från butiken.
Tror som sagt att det var någon typ av ängschampinjon, är 99% säker, vill gärna vara 100%, är därför jag frågar. Tack på förhand.
Ja, den hör till ängschampinjongruppen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.