Ikväll med överskott på gula kantareller provade vi detta:
1/2 kg gula malda i köttkvarn
blandas med 1 kg köttfärs
Blanda vidare som typ till pannbiff , ströbröd osv
Stek som pannbiff och mumsa.
Nästa steg vi ska blanda helt vegetariskt med förmodligen taggsvamp , kantareller, lök , rotselleri , morötter, kokt potatis sedan lika pannbiff.
Vad gäller vegetariska alternativet ska biffarna paneras i ströbröd eller med sesamfrön för att hålla ihop bättre.
Och detta fick ni helt gratis lol , sa min man med 25 års erfarenhet från köket…...
visst per d och alla ni andra
tror det här blir helt rätt:
http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=17
helt suveränt som marmelad och snask till ädelost
Jag testade att göra en vanlig smet till köttbullar med ägg, salt peppar och ströbröd. Kronan på verket i smeten var finhackad lök och hackad svamp bestående av taggsvamp, kantareller, karl johan som stektes innan det hamnade i smeten. Mums! :-) till det gräddsås, potatis och hemlagad rödvinbärsgele.
Köttbullar ala Savmpbollar
Tack Per! Det verkar enkelt och gott. Måste kanske pröva Birgittas förslag också, beror på vad jag hittar i morgon…
Och Lill : det ÄR svårt med veganmat!! Man får stå i butiken med förstoringsglas och lusläsa alla etiketter och det mesta innehåller faktiskt animaliska produkter. Och ost går ju inte heller! DET skulle jag aldrig kunna avstå från!!!!
När vi som krögare letade vegetariska alternativ fann vi i leverantörernas sortiment ett jättebra alternativ. Kommer dessvärre inte ihåg alls vad producenten hette men dom hade green burgers , couscous , rödbetsbiffar och allt var kanonkvaliteé. Mitt tips är att ringa någon storköks-grossist så kanske dom kan guida er till producenten. Finns dessvärre inte i “konsumentledet” så ni bör också ha en “krögar-kontakt”. Väldigt bra mat iaf….off topic
Tipset var till Gula , Javisst ska man självklart göra sina egna biffar som man själv vill ha dom.Oftast är det dock bara 1 eller 2 i ett sällskap på 100 som vill ha vegetariskt och då är det bra med ett bra halvfabrikat. Finns allt för många värdelösa halvfabrikat framför allt i konsumentled…..
Fabrikatet var Findus och deras storköks-serie “greenmeal” och som jag trodde finns produkterna inte i konsumentled.
För den som är intresserad finns kompletta innehållsförteckningar här. Bra inspiration om tänkbara sammansättningar.
http://www.findusfoodservices.com/product_frame.asp?language=1&productnid=50693
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.