Jag plockade en drös trattisar igår. En hel del har naturligtvis redan ånjutits. Men nu har jag rensat alla trattisarna (oki jag är extremt noga) men har delat varenda trattis på längden och tagit bort jord mm.
Jag vill spara en del av trattisarna, men hur?
1. Förvälla o frysa in?
2. Torka? Och i så fall hur?
3. Finns annat alternativ?
Är rädd att hur jag än gör så krymper dom bort till ingenting. Och sen om man t ex torkat dom, hur gör man sen om man vill använda dom? går väl inte o steka små torra bitar?
Jätteglad för snart svar.
Jag torkar mina trattisar.
Tycker dom blir ännu godare efter torkning.
Jag torkar på myggnät i pannrummet. Huvudsaken är att det är tort och luftigt.
Svampen krymper ju självklart rejält när den torkar. Över 90% är vatten, Men dom jäser ju ut igen när man blötlägger dom. Trattisar behöver bara en kvarts blötläggningstid.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.