Är du säker på att köttet inte avsöndrar en saft? På sista bilden syns vattenklara droppar på några av skivorna. Det ser ut att vara laktritsriska. Den blöder en vattenklar saft, speciellt när den är ung, färsk och fuktmättad men inte när den legat för länge.
Den luktar gott också tycker jag. Speciellt tydligt på hattöversidan och mest när den har börjat torka in. Lite som selleri/libsticka/buljong. Den uppges ofta som giftig/laxerande, men i Bonniers svampbok från 2003 kan man läsa att man kan ha den som krydda i soppor och såser. Har själv aldrig testat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.