Kan det möjligen handla om nässelkremla, Russula consobrina?
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.ifrance.com/ydeneyer/russula_consobrina_(yd)_2.jpg&imgrefurl=http://users.skynet.be/bs133881/champis/russula_consobrina_(yd)_2.htm&h=488&w=650&sz=109&hl=sv&start=5&tbnid=a63Q-eXwf58iOM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Drussula%2Bconsobrina%26svnum%3D10%26hl%3Dsv%26lr%3D%26sa%3DN
rågge: Jag håller med Tony, det ser ut som nässelkremla. Oätlig. En av våra skarpaste kremlor.
Eva: Din svamp ser ut att kunna vara streckmusseron. Vågar dock inte säga helt säkert utifrån bilden men läs gärna mer:
http://svampguiden.com/art/visa/Tricholoma_portentosum
Jag kan inte garantera att just du känner dessa skillnader i smak. Det är tydligen väldigt individuellt hur man upplever sånt, men ta en tugga i alla fall!
Sedan är streckmusseronen mycket seg i hatten och trådig i foten, medan nässelkremlans hatt och fot lätt kan brytas i småbitar.
Jag tycker att det ser ut som streckmusseron - dessutom är det högsäsong för den nu. Ett par av de exemplar jag själv hittade igår hade lite gul ton på fot och skivor, men de flesta hade det inte.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.