Hejsan!
Violgubbe som den också heter är ganska sällsynt efter vad jag förstår. Här i Gullspångstrakten finns det ett antal lokaler, men de minskar vartefter de hugger ner storskogen.
Jag tycker den är godast när den är ung, och steker den som vanlig kantarell, gärna blandat med vanliga kantareller. Den är lösare i konsistensen än vanliga kantarell.
I många äldre svampböcker står den som matsvamp och att den är mycket god, jag personligen tycker att den är överreklamerad säkert p.g.a. sin sällsynthet.
Elisabeth
Klubblik trumpetsvamp är ju lite av en signalart som indikerar skyddsvärda marker varvid man bör lämna en del till återväxten. Recept - som färsk lite sladdrig, bör med fördel torkas och kan användas som vilken svamp som helst. Jag har den till cognacsflamberad pepparstek i den tillhörande pepparsåsen. Som motpol - smörstekt till gädda/gös/aborre.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.